Střílel v hostinci z nešťastné lásky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Střílel v hostinci z nešťastné lásky

Láska k půvabné čísnici Františka přivedla na pokraj šílenství.
Láska k půvabné čísnici Františka přivedla na pokraj šílenství. (Ilustrační foto ara)

S cílem zastřelit Elsu L. (27), číšnici hostince v Ústí nad Labem, přišel v březnu 1932 do lokálu František L. (31) ze Zahrádek u České Lípy. Po vražedném činu byl rozhodnut spáchat sebevraždu. Motiv byl zřejmý – nešťastná láska.

František Elsu miloval, ona ale jeho ne. A než by dopustil, aby se jeho vysněná dívka stala milou jiného muže, vynesl nad ní i nad sebou »ortel smrti«.
Všechno ale dopadlo poněkud jinak! Deník Večer 3. března 1932 napsal: „Když František při nabíjení pistole na chodbě prostřelil si z neopatrnosti ruku, vkročil do hostinské místnosti a asi ze vzdálenosti dvou kroků vystřelil na Elsu. Prostřelil jí ucho a zranil ji na krku.“ Způsobil jí tak vážná, ne však smrtelná zranění.
Nezemřel ani jeden z aktérů toho krvavého děje. Františka L. zatkla policie a deník Večer poznamenal: „U zatčeného, jenž úplně vyčerpán byl ztrátou krve a byl dopraven do nemocnice, nalezeny byly dopisy na rozloučenou.“ Jaký trest dostal František L. za pokus vraždy, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.