Maskovaný pistolník skončil v base | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Maskovaný pistolník skončil v base

Lupič přepadl benzinku.
Lupič přepadl benzinku.  (Ilustrační foto ara)

Tržbu ve výši 50 tisíc tehdejších korun si v červnu 1987 ve večerních hodinách odnesl ozbrojený maskovaný lupič z benzinové čerpací stanice v západoslovenské Nitře. Bylo to hodně. Za takové peníze se tenkrát dala koupit třeba lehce ojetá škodovka Favorit.

U benzinové pumpy už byl v kritických chvílích pouze její vedoucí, a tak se gauner s pistolí v ruce ocitl ve zjevné převaze. Sice nerad, ale přece mu pumpař vydal všechny peníze, které se nashromáždily v pokladně, a v duchu se modlil, aby se cizí pistolník co nejrychleji vypařil. Když se tak stalo, vedoucí zavolal Veřejnou bezpečnost. Nitranští detektivové z kriminálky i další muži od VB pak prokázali, že svému řemeslu dobře rozuměli. Deník Rudé právo 8. června 1987 psal: „Po rozsáhlém pátrání příslušníci SNB pachatele (29) zadrželi. Odcizené peníze i ilegálně držená zbraň byly zajištěny přímo v jeho bytě při domovní prohlídce.“ Pistolník skončil ve vyšetřovací vazbě a pak putoval před okresní soud v Nitře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.