Chtěl ukrást příslušníkovi zbraň | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chtěl ukrást příslušníkovi zbraň

Za nedovolené ozbrojení skončil muž za mřížemi.
Za nedovolené ozbrojení skončil muž za mřížemi. (Ilustrační foto ara)

Dramatická událost se odehrála v srpnu 1969 v Rumburku na Děčínsku. Nebezpečný zločinec (25) se tam nečekaně pokusil odzbrojit příslušníka Veřejné bezpečnosti, aby získal jeho služební pistoli. S její pomocí pak chtěl páchat další zločiny.

Denní tisk 15. srpna 1969 napsal, že ničema se teprve 11. srpna téhož roku vrátil z kriminálu. Rozhodně se tam ani v nejmenším nepolepšil, ba naopak. Rozhodně se nehodlal živit poctivou prací. Proto lstivě vylákal muže zákona do jednoho bytu v Rumburku, kde na něj nečekaně zaútočil a pokusil se zmocnit jeho služební zbraně. To se mu ale nepodařilo. „Příslušník VB útočníka odrazil a za pomoci dalších pracovníků Bezpečnosti ho zadržel a předal prokurátorovi,“ napsal deník Rudé právo. Bližší podrobnosti o průběhu policejní akce ale neuvedl. Okresní prokurátor v Děčíně vzal zatčeného darebáka do vyšetřovací vazby a následně ho obžaloval u okresního soudu z útoku na veřejného činitele a pokus o nedovolené ozbrojování.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.