Zbitou ženu znásilnit nestihl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zbitou ženu znásilnit nestihl

Pachatel ženu zbil do bezvědomí. Ve znásilnění mu zabránila policie.
Pachatel ženu zbil do bezvědomí. Ve znásilnění mu zabránila policie. (Ilustrační foto ara)

Ani únorový chlad neodradil v roce 1972 Antonína H. (26), už čtyřikrát soudně trestaného lumpa, od přepadení mladé ženy vracející se v Jihlavě domů ze zaměstnání. Recidivista se ji pokusil znásilnit, ale marně. Přesto nešťastnice utrpěla vážná zranění.

Deník Rudé právo 15. února 1972 referoval: „Nejprve ženu povalil na zem a snažil se ji znásilnit. Ženě přispěchal na pomoc ochotný občan, kterého ale pachatel ohrožoval dýkou.“ Proto na životě ohrožený Jihlavan raději odběhl k telefonu, aby přivolal hlídku Veřejné bezpečnosti. Ta sice na místo přepadení přijela co nejrychleji, jak to šlo, přesto však surovec Antonín stačil do té doby svou oběť zmlátit až do bezvědomí. Dokonce ji kopal do hlavy... Znásilnit bezbrannou oběť už ale surový recidivista nestihl. Muži zákona darebáka sebrali a jihlavský vyšetřovatel kriminální služby ho obvinil z pokusu o znásilnění a z těžkého ublížení na zdraví. Před soudem pak skončil Antonín H. už popáté.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.