Probodl klukovi srdce nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Probodl klukovi srdce nožem

Rvačka útočníka vyprovokovala k útoku bodnou zbraní.
Rvačka útočníka vyprovokovala k útoku bodnou zbraní. (ilustrační foto ara)

Hádku a pak rvačku celé skupiny lidí napomáhal v závěru roku 1971 vyvolat v Mostě na severu Čech místní občan J. S. (21). V jejím průběhu potom usmrtil teenagera (†15), kterého bodl nožem do srdce.

Tragédii popsal denní tisk 17. února 1972. Uvedl, že J. S. byl jedním z iniciátorů pranice, ve které utrpěl jistý mladík krvavé zranění. Jeho mladší bratr se mu pokusil pomoci, na což rozběsněný J. S. reagoval zcela neadekvátním násilím. Srazil chlapce ranou pěstí k zemi a vzápětí ho nožem, který držel ve druhé ruce, bodl do prsou. Čepel nože zasáhla přesně srdce mladistvého nešťastníka a ten zakrátko vydechl naposledy.

Vyšetřovatel severočeské kriminální služby tehdejší Veřejné bezpečnosti obvinil J. S. ze spáchání vraždy a prokurátor ho z tohoto trestného činu obžaloval. Krajský soud v Ústí nad Labem odsoudil v únoru 1972 J. S. k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na dvanáct let. K výkonu trestu ho poslal, jak se dalo čekat, do třetí, tedy nejtvrdší a nejpřísněji střežené nápravně výchovné skupiny kriminálu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.