Žárlivec útočil řeznickým nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Žárlivec útočil řeznickým nožem

Žena ve strachu z manžela vyskočila z okna.
Žena ve strachu z manžela vyskočila z okna. (Ilustrační foto ara)

Nezvládnutá žárlivost vedla v roce 1966 jistého F. L. (32) z Tvrdonic na Břeclavsku k šílenému pokusu zákeřně ubodat manželku řeznickým nožem. Moravan na ženu zaútočil v nočních hodinách, když spala.

Roli strážného anděla tehdy sehrála dcera obou manželů, která se probudila a začala krvácející maminku bránit. Tím zadržela otcovu ruku s vražedným nástrojem, takže napadené a těžce zraněné ženě téměř jistě zachránila život. Ta dokázala utéct z mužova dosahu díky tomu, že vyskočila ven z okna domu.
Jak 18. května 1966 napsal deník Rudé právo, řezné a bodné rány, které napadená utrpěla, ji vyřadily na měsíc z práce. Okresní soud v Břeclavi tehdy poslal F. L. na šest let do nápravně výchovného zařízení. Proti tomuto rozsudku se pověstný žárlivec odvolal ke krajskému soudu v Brně, ale neuspěl. Jeho senát břeclavský rozsudek potvrdil v plném rozsahu, a to jak co do výroku o vině, tak i o výši trestu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.