Medvěd prokousl ošetřovateli lýtko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Medvěd prokousl ošetřovateli lýtko

Medvěda vpád na jeho území rozčílil.
Medvěda vpád na jeho území rozčílil. (Ilustrační foto ara)

Prokousnutým lýtkem odskákal Stanislav S., ošetřovatel medvědů ze zámku v Českém Krumlově, pokus vytáhnout z medvědího výběhu peněženku. K útoku šelmy došlo v červnu 1965.

Jinak mírumilovný méďa Kuba na něj zaútočil poté, co se muž pokusil vynést z hradního příkopu peněženku, která tam spadla. Podle zprávy denního tisku ze 4. června 1965 měl peněženku do příkopu údajně hodit jeden ze školáků, kteří Český Krumlov navštívili během třídního výletu. Huňáč tobolku považoval za svou kořist a nehodlal se jí vzdát. I když ošetřovatele dlouho a dobře znal, nedovolil mu peněženku zvednout a odnést z příkopu pryč. Naopak – třebaže se muž bránil železnou tyčí, kterou třímal v ruce, Kuba na něj zle vystartoval s vyceněnými zuby a prokousl mu lýtko.  Zraněný, krvácející ošetřovatel měl co dělat, aby včas odkulhal do bezpečí. Rozzuřený medvědí samec si tedy svou zlost bohužel vybil na vlastním pětiměsíčním potomkovi. Medvídě doslova rozsápal. Až pak se Kuba konečně uklidnil. Peněženku nevydal.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.