Manželku ubil vázou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Manželku ubil vázou

Ženu prašil do hlavy vázou.
Ženu prašil do hlavy vázou. (Ilustrační foto ara)

Těžkou vázou udeřil do hlavy v zuřivé hádce svou manželku v březnu 1970 v Brňanech na severu Čech mladý muž (22). Nešťastnice na následky smrtelného zranění na místě zemřela.

O tragédii informoval denní tisk 18. března 1970. Jak napsal, manželský pár spolu už nějaký čas nežil ve společné domácnosti. Muž měl pozvat svou ženu k sobě do bytu, aby se spolu dohodli na »budoucím uspořádání domácnosti«. Bohužel, soužití těch dvou se ukázalo jako nemožné. Po chvíli debatování se mezi manžely strhla hádka, což se jim v poslední době stávalo pravidelně. Severočech měl údajně dobrou vůli problémy, které jim komplikovaly život, řešit. Když však pochopil, že není naděje, v afektu popadl masivní vázu a uhodil svou svárlivou paní prudce do hlavy. V té chvíli, kdy se přestal kontrolovat, se stal jejím vrahem... Kriminální služba bývalé Veřejné bezpečnosti pachatele vražedného skutku zatkla a posadila za mříže cely předběžného zadržení. Pak už ho čekalo trestní stíhání, obžaloba a soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.