Zemřela kvůli udání tchyně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřela kvůli udání tchyně

Sklenička se známým stála ženu život.
Sklenička se známým stála ženu život. (Ilustrační foto ara)

Ze žárlivosti zavraždil mladý elektrikář V. B. (26) v dubnu 1967 v Teplicích svou manželku. Po prudké domácí hádce se na ni vrhl a na místě ji uškrtil.

Jak 8. dubna 1967 napsal deník Rudé právo, svůj podíl na smrti nešťastné ženy měla její tchyně, elektrikářova matka. Té »naprášila« jedna její známá, že snacha se v divadelní kavárně u skleničky vesele bavila s cizím mužem, přičemž se k němu údajně měla chovat důvěrněji, než se slušelo a patřilo pro vdanou paní.
Tchyně, která se snachou rozhodně neměla právě idylické vztahy, nelenila a okamžitě to mstivě zavolala svému synovi do zaměstnání. Ten poté, co přišel domů, na manželku uhodil, ať »přizná barvu« a řekne, kdo byl ten »tolik zábavný společník« z kavárny. Strhla se mezi nimi hlasitá rozepře, která bohužel skončila ženinou tragickou smrtí, když se muž přestal ovládat a svou paní zavraždil. Hned poté, co čin dokonal, se sám udal na stanici bývalé Veřejné bezpečnosti. S jakým verdiktem a trestem potom odešel od soudu, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.