Hřebec usmýkal neopatrného učně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hřebec usmýkal neopatrného učně

Splašeného koně chlapec nezvládl.
Splašeného koně chlapec nezvládl. (Ilustrační foto ara)

Tragickou, přitom zcela zbytečnou smrtí zemřel počátkem února 1972 na hospodářství bývalého státního statku v Hradišti na okraji Znojma nezodpovědný mladík (†17). Šlo o učně zemědělského odborného učiliště. Teenagera usmýkal splašený kůň.

Bohužel, mladík si svou smrt zavinil vlastní nerozvážností. Podcenil své schopnosti a umění ovládat koně. Denní tisk 9. února 1972 psal: „Učeň prováděl hřebce po dvoře a bez vědomí kočího, který mu ho svěřil do opatrování, s ním vyšel před statek na volné prostranství. Kůň se tam z nezjištěných příčin splašil a chlapce, jenž měl vodicí opratě omotané kolem ruky, uvláčel k smrti.“
Nešťastný případ vyšetřovala znojemská kriminální služba tehdejší Veřejné bezpečnosti. O zavinění nebohého chlapce nebylo pochyb. Zda byl někdo ze zaměstnanců státního statku v souvislosti se smrtí mladíka obviněn a trestně stíhán, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.