Lovec zastřelil kolegu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Lovec zastřelil kolegu

Lov na bažanty skončil tragédií.
Lov na bažanty skončil tragédií. (Foto: ilustrační foto ara)

Tragicky skončil v lednu 1972 lov na bažanty a sluky v katastru obce Opatov, která se nachází mezi městy Svitavy a Česká Třebová. Nepřežil ho jeden z lovců (†69), kterého nešťastnou náhodou zastřelil jeho neopatrný kolega (61).

Denní tisk informoval o smutné události 1. února 1972. Mimo jiné napsal: „Neopatrný lovec vystřelil při honu do míst, kde slyšel šramot. Ranou z brokové zbraně zasáhl do prsou seniora, kterého přímo na místě usmrtil. Lehce při tom ještě zranil další dva účastníky lovu.“ Ti naštěstí nebyli přímo ohroženi na životě. Lehkovážný původce tragédie se na místě psychicky zhroutil a musela mu být poskytnuta lékařská pomoc. Událost vyvolala v Opatově a okolí mimořádnou pozornost veřejnosti. Případ vyšetřovala kriminální služba tehdejší Veřejné bezpečnosti. Její vyšetřovatel stíhal neopatrného střelce pro těžké ublížení na zdraví s následkem smrti spáchané z nedbalosti. Jak byl viník u soudu potrestán, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.