Senior (71) zabloudil v bahně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Senior (71) zabloudil v bahně!

Muž seděl v bahně na okraji rybníka.
Muž seděl v bahně na okraji rybníka. (Foto Aha! – David Malík, PČR)

Zmatený senior (71) bloudil několik dnů kolem rybníka u Záhornic na Nymbursku. Nakonec uvízl v bahně. Pátraly po něm desítky policistů, hasičů, dobrovolníků i vrtulník s termovizí.

Pátrání komplikovaly tropické teploty. Kvůli nim nemohli policisté hned použít termovizi a normální prohledávání terénu bylo bezvýsledné. Když se po ránu konečně ochladilo, vzlétl policejní vrtulník s termovizní kamerou. Muže pak objevili během 10 minut. „Seděl u vody a zdálo se, že spí. Jednoho policistu jsme k němu navedli po zemi a druhý se spustil z vrtulníku,“ vzpomíná pilot Michal Brunhofer.
Terén byl nepřístupný a tak vrtulník nemohl přistát. Nedojelo by tam ani auto. Senior se tedy proletěl s policisty ve věsu pod vrtulníkem vzduchem. Po přistání se ho ujali zdravotníci. Vše nasvědčuje tomu, že senior z nepříjemného zážitku vyvázl jen vyčerpaný a dehydrovaný.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.