Chtěla svatbu, zastřelil ji | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chtěla svatbu, zastřelil ji

Gertruda už se viděla ve svatebním, vztah ale skončil tragédií.
Gertruda už se viděla ve svatebním, vztah ale skončil tragédií. (Ilustrační foto ara)

Svou milenku Gertrudu H. (†26), s níž měl malé dítě (6), zastřelil v neděli 16. září 1934 na chmelnici u severočeské obce Podmokly Josef W. (31). Podmokly jsou dnes součástí města Děčína.

Brzy po vražedném činu Josef W., syn bohatého statkáře, sám zatelefonoval četníkům a udal se. O tragédii psal denní tisk 18. září 1934. Podle jeho informací se vrah k útoku na svou partnerku odhodlal poté, co vyvrcholily jejich vzájemné hádky. Deník Večer informoval podrobně: „V neděli večer došlo opět k prudkému sporu, po kterém kolem 19. hodiny W. opustil byt své milé s poznámkou, že neví, co se s ním ještě toho dne stane. Asi za půldruhé hodiny vrátil se zpět a vypálil osudnou ránu.“
Četníci zatkli mladého vraha na statku jeho otce v obci Wilsdorfu, dnes Vilsnice, na Děčínsku. Při výslechu četnickému vyšetřovateli Josef W. řekl, že jeho otec mu nechtěl za žádnou cenu dovolit sňatek s Gertrudou H. Ta to Josefovi opakovaně vyčítala a často se s ním kvůli tomu hádala. Pachatel vraždy byl eskortován k okresnímu soudu v Děčíně.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.