Seniorka zemřela záhadnou smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Seniorka zemřela záhadnou smrtí

Seniorka chtěla zemřít.
Seniorka chtěla zemřít. (Ilustrační foto ara)

Svou mrtvou matku našel 31. ledna 1929 v koupelně jejich společného bytu v pražských Vršovicích cukrářský dělník K. Seniorka zřejmě spáchala sebevraždu, zvolila však pro svůj dobrovolný odchod ze světa dost zvláštní způsob.

Dělník přišel domů z práce a zjistil, že dveře bytu jsou zevnitř zamčené a klíč v zámku. S pomocí sousedů musel dveře vyrazit. Co přítomní uvnitř zjistili, popsal 1. února 1929 deník Polední list: „Při vniknutí do bytu všichni pocítili pach kouře. V koupelně našli mrtvolu staré paní K. Ležela ve vaně zpola vodou naplněné, se šátkem těsně utaženým kolem krku.“
Seniorka trpěla v poslední době duševní chorobou. Podle lékařské zprávy byla pravděpodobně »zachvácena náhlým šílenstvím«. Proto nejdřív zatopila v kamnech a pak vytáhla rouru kouřovodu, aby se udusila dýmem. To se ale nestalo. „Když poznala, že smrt nepřichází, utáhla si kolem krku silně šátek, načež se položila do vany naplněné vodou. Teprve potom nastala smrt. O sebevraždě nedá se proto pochybovati,“ uvedl Polední list.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.