Kvůli vosám zapálil dílnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kvůli vosám zapálil dílnu!

S vosím hnízdem shořela i část domu.
S vosím hnízdem shořela i část domu. (Foto: krimi-plzen.cz)

Snaha vypálit vosí hnízdo se krutě nevyplatila mladému Pražanovi (22). V červenci 1988 nechtěně způsobil v hlavním městě republiky požár, který napáchal škody za dvacet tisíc československých korun.

Vosy dokážou lidem často notně znepříjemňovat život. Hnízdo, které si útočný hmyz vybudoval pod střechou budovy patřící tehdejšímu Československému fondu výtvarného umění v pražské Bubenečské ulici, vyprovokovalo jednoho ze zaměstnanců k neuváženému skutku. Vyrazil proti bodavému nebezpečí s otevřeným plamenem, který však nezvládl, a oheň se rychle šířil.

„Požár části dílny a střechy objektu způsobil škodu 20 000 Kčs,“ napsal denní tisk. Pro lepší představu – průměrný měsíční plat v Československu představoval tenkrát částku lehce přesahující 3000 korun. Lze předpokládat, že v plamenech tehdy shořelo i nenáviděné hnízdo i s jeho létajícími obyvatelkami. Podle dobových informací zahájili příslušníci tehdejšího SNB stíhání nechtěného žháře pro trestný čin obecného ohrožení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.