Otrávil bohatou novomanželku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Otrávil bohatou novomanželku

Nevěsta snila o šťastném životě, její milý však byl zákeřný vrah.
Nevěsta snila o šťastném životě, její milý však byl zákeřný vrah. (Ilustrační foto ara)

Drama hodné antických tragédií napsal sám život na sklonku roku 1928 v blízkosti slovenského Trenčína. Novomanžel K. otrávil už dva týdny po svatbě svou mladou ženu, aby se mohl vrátit ke své dlouholeté milence.

Nevěsta byla v Trenčíně a okolí vyhlášená krasavice, k tomu ještě dostala od bohatých rodičů pozoruhodné věno. Její krátký manželský život však trval pouhé dva týdny. Pak ji muž, po jehož boku chtěla žít a zestárnout, otrávil arzenem. Vrah poslal svou mladou paní na věčnost proto, aby získal její majetek a mohl se s ním vrátit ke své údajně už bývalé přítelkyni, se kterou měl dítě. Vražda ale byla odhalena, pachatel usvědčen a putoval před soud. Ten ho poslal do tuhé káznice na patnáct let.
Arzen byl již odpradávna používán při přípravě nástrah na hlodavce nebo lovu kožešinové zvěře. Byl však také častým nástrojem travičů. Akutní otravy arzénem se projevují zvracením, průjmy, svalovými křečemi, ochrnutím a nakonec zástavou srdce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.