Utopila dcerku a i sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Utopila dcerku a i sebe

Žena zavraždila sebe i miminko.
Žena zavraždila sebe i miminko. (Ilustrační foto ara)

Děsivým způsobem se rozhodla zoufalá mladá Západočeška (†22) z Nejdku na Karlovarsku vyřešit v červnu 1969 své problémy. Zemřela přitom jak ona sama, tak i její maličká dcerka (†13 dní).

Denní tisk tu hrůznou zprávu přinesl 27. června 1969. Mimo jiné napsal: „Žena odešla na staré koupaliště, kde nejprve utopila svou malou dcerku, ani ne čtrnáctidenní miminko, a pak sama utonula. Před odchodem z domova požila množství prášků a vzala si s sebou i ostrou holicí čepelku, kterou si na břehu koupaliště předem podřezala zápěstí na obou rukou.“ Bližší podrobnosti o příčinách dvojnásobné tragédie, ani zda nešťastnice zanechala dopis na rozloučenou, není známo. Svou roli mohla hrát i tzv. laktační psychóza, tedy duševní choroba způsobená hormonální nerovnováhou u čerstvých matek. Případem se zabývala mordparta západočeské kriminální služby. Jak potvrdili vyšetřovatelé Veřejné bezpečnosti, o vraždě maličké holčičky, kterou usmrtila vlastní matka, a o její následné sebevraždě nebylo žádných pochyb. V tomto smyslu také kriminalisté mimořádně smutný případ uzavřeli.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.