Lovec zastřelil rolníka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lovec zastřelil rolníka

Ani špatná viditelnost myslivci nezabránila střílet.
Ani špatná viditelnost myslivci nezabránila střílet. (ilustrační foto ara)

Tragickou událost, při které na místě zemřel nic netušící zemědělec (†28), měly v srpnu 1988 na svědomí alkohol a mlžný opar. Muže zastřelil opilý myslivec (55). Smutná příhoda se odehrála v Čakajovcích nedaleko slovenské Nitry.

Mizerná viditelnost myslivci, který se před příchodem do lesa »řádně posilnil« pálenkou, nezabránila střílet. Jak napsal 20. srpna 1988 deník Rudé právo, lovec zpozoroval pohyb v řepném poli necelých padesát metrů před sebou. V domnění, že mu do zorného pole přišel divočák, muž zbrkle vypálil z brokovnice – a bohužel trefil přesně. Místo kance ovšem zasáhl naplno rolníka, který v poli sbíral řepné listy. Následky byly děsivé, nešťastník neměl žádnou šanci a okamžitě zemřel.

Podle zprávy denního tisku „bylo proti neopatrnému střelci, u kterého byl v krvi zjištěn alkohol, zahájeno trestní stíhání“. Nebyl však stíhán pro vraždu, nýbrž pro »neúmyslné těžké ublížení na zdraví s následkem smrti«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.