Kvůli slepicím vraždil vidlemi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kvůli slepicím vraždil vidlemi

Fotografie
Fotografie (internal)

Vidlemi do hlavy bodal opakovaně 28. února 1932 sedlák Štefan B. z obce Veľké Zálužie na západním Slovensku šokovaného mladíka. Podezíral jej, že mu krade drůbež. Těžce zraněný teenager V. útok nepřežil.

K incidentu podle deníku Večer, který o něm informoval 1. března 1932, došlo během poklidného nedělního odpoledne. Gazda Štefan B. už nějaký čas pozoroval, že se mu ze dvora ztrácejí slepičky, které dobře snášely vejce. Když uviděl mladého chlapce, k jehož totožnosti deník uvedl jen příjmení, obvinil ho, že právě on je tím zlodějem.

„Podezřelý to co nejrozhodněji popřel, což B. rozezlilo tou měrou, že vidlemi, které držel v ruce, napadl V. a vrazil mu je několikrát do hlavy. Mladík zalit krví se skácel v bezvědomí k zemi. Byl dopraven ihned do svého bytu, povolán k němu lékař, který mu však již nemohl pomoci,“ popisoval deník Večer. Vraha Štefana B. zatkli četníci a dopravili ho do vazby krajského soudu v Nitře.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.