Svatební hostinu ukončila vražda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Svatební hostinu ukončila vražda

Svatba skončila tragédií.
Svatba skončila tragédií. (ilustrační foto ara)

Vraždou mladíka(†17) skončila v obci Velké Loučky na tehdejší Podkarpatské Rusi v březnu 1932 bujará svatební hostina, která následovala po církevním obřadu. Vrah se potom sám přišel udat na četnickou stanici.

O tragédii psal deník Večer 12. března 1932. Jak uvedl, Juraj Ch. pozval na svou svatbu kamaráda Ivana H. Nemohl samozřejmě tušit, že právě Ivan způsobí na velkolepé hostině skandál s krvavým zakončením. Podle informací zmíněného deníku Ivan vypil víc, než snesl, a začal »tropit neplechu«. Svatebčany provokoval a chodil mezi nimi s nožem v ruce. O tanec požádal Aničku S., přičemž se ovšem pohádal s jejím bratrem, který si nepřál, aby sestra tančila s opilcem třímajícím v ruce kudlu.

List Večer popisoval vražedný skutek takto: „Při hádce H. vzal nůž, 17letého S. bodl do hlavy. Rána byla vedena tak prudce, že pronikla až do mozku. Mladík za krátko skonal. Po vraždě H. vyšel na dvůr, kde docela klidně očišťoval svůj nůž i šat od krve. Nato odešel na četnickou stanici a sám se udal.“ Pachatel nesmyslné vraždy byl zatčen a dopraven do soudní vazby v Mukačevě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.