Kanec útočil v nemocnic | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Kanec útočil v nemocnic

Kanec zmateně bloudil v nemocniční zahradě.
Kanec zmateně bloudil v nemocniční zahradě. (Ilustrační foto ara)

Zmatené divoké prase se v prosinci 1967 nečekaně potulovalo po areálu nemocnice v Klatovech. Nebyla to rozhodně žádoucí návštěva. Naopak – divočák mohl kdykoli někoho napadnout a těžce zranit. Vedení špitálu tedy požádalo Veřejnou bezpečnost o jeho odstřel.

Muži zákona si však na kance patrně příliš nevěřili. Požádali raději vedoucího jedné klatovské restaurace, zkušeného nimroda Františka J., zda by se exekuce ujal on. František J. přislíbil – a vzápětí začalo šokující drama! O události informoval deník Rudé právo 12. prosince 1967. Napsal: „Podle krvavých stop lovec zjistil, že divočák je zraněn, a vydal se za ním.“
Spolu s ozbrojeným otcem kráčel po stopách kance i jeho nezletilý syn. Rozzuřené zvíře nečekaně obrátilo a vrhlo se na lovce. Zuby a kly ho prase zranilo na prsou a na rukou. V té chvíli zasáhl neohrožený teenager, který pravděpodobně zachránil tátovi život! „Odhozenou pušku syn lovce duchapřítomně zvedl ze země a zuřícího divočáka zblízka skolil,“ informovalo Rudé právo o dobrém konci příběhu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.