Místo ryb odpálil sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Místo ryb odpálil sebe

Ryby přežily bez úhony.
Ryby přežily bez úhony.  (Ilustrační foto ara)

Smrtící detonace se ozvala jednoho červnového nedělního odpoledne roku 1988 na východním Slovensku. Výbuch na břehu říčky zvané Kamenec u obce Zborov poblíž Bardejova zabil muže, který se k vodnímu toku vydal lovit ryby.

Nešťastník byl tajný »chemik – amatér«. V domě, kde bydlel, si vybudoval soukromou chemickou »laboratoř«. Podomácku taky vyrobil výbušnou směs, která mu bohužel na říčním břehu poté, co ji zapálil, vybuchla přímo v rukou. Jak 23. června 1988 prozradil deník Rudé právo, vesničan, jehož totožnost ale list blíže nespecifikoval, neměl právě nejčistší úmysly. Pomocí výbušniny hodlal ve vodách Kamence zabíjet a tím »lovit« ryby. Takový způsob rybolovu by ovšem žádný porybný nikomu rozhodně neschválil. Je zcela pochopitelně nezákonný a pachatel se vystavuje přísnému trestnímu postihu i za nedovolené ozbrojování. Když na břeh říčky doběhli místní občané, které hlučný výbuch vyděsil, nebylo už hodně netradičnímu »pytlákovi« pomoci. Zabily ho jeho záliba v chemikáliích a chuť na rybí maso.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.