Zabránil ženě skočit z okna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zabránil ženě skočit z okna

Žena se chtěla zabít skokem z okna.
Žena se chtěla zabít skokem z okna.  (ilustrační foto ara)

Život své manželce Vilmě (34) zachránil Josef R. z Prahy. V září 1931 jí zabránil ve skoku z okna bytu v 1. poschodí na košířské Plzeňské třídě. Žena tak chtěla ukončit své trápení, které jí působilo duševní onemocnění.

Situace byla toho sobotního odpoledne velmi dramatická a Vilma, žena obchodního zástupce Josefa R., měla skutečně namále. Deník Polední list 14. září 1931 psal: „Zoufalá byla naštěstí včas zpozorována svým manželem, který ji zachytil za šat. Ježto nemohl ji zpět do bytu vtáhnouti, volal o pomoc. Na jeho pokřik přispěchali s plachtou nablízku se nacházející trhovci, do které pak muž svoji manželku pustil. Neutrpěla žádného zranění.“

Podle zmíněného deníku se u Vilmy R. už nějaký čas projevovaly známky těžké trudnomyslnosti. „Tím se dá vysvětliti její čin,“ poznamenal autor zprávy. Ač by se dalo čekat, že naštěstí neúspěšná sebevražedkyně skončila na psychiatrii, nestalo se tak. „Manžel si ji ponechal v domácím léčení,“ zakončil Polední list svou zprávu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.