Nymburské výpečky na černém pivě
POTŘEBUJETE: 500 g vepřový bůček 1 kg vepřové kýty 6 větších cibulí 10 stroužků česneku 500 ml černého piva sůl mletý pepř mletou sladkou papriku celý kmín
Obě masa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vše promícháme v pekáčku, přidáme na plátky nakrájený česnek, celý kmín a mletou papriku. Opět promícháme a necháme chvilku odpočinout. Troubu předehřejeme na 170 °C, do pekáče nalijeme pivo a dáme ho do trouby. Pečeme asi hodinu a půl, nejprve přiklopené, na posledních 20 minut pekáč odklopíme, aby maso získalo barvu. Podáváme s bramborovými knedlíky a se zelím.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 42.