Dary podzimu: Dýňová polévka s jablky

POTŘEBUJETE: 1 dýni Hokkaidó 2 červená jablka 3 stroužky česneku 1 červenou cibuli olivový olej 1 lžíci přepuštěného másla sůl 500 ml zeleninového vývaru 250 ml smetany ke šlehání zázvor velikosti palce
Na ozdobu: petrželku sekané pistácie smetanu
Troubu předehřejeme na 200 °C. Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na měsíčky. Jablko zbavíme slupky a jádřince a nakrájíme na měsíčky. Česnek zbavíme slupky. Nakrájenou dýni, jablka a oloupaný česnek dáme na plech vystlaný pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Ve větším hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo a orestujeme na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme upečenou dýni s jablky, orestujeme a zalijeme vývarem. Chvilku povaříme a pak přidáme sůl, smetanu a nastrouhaný zázvor. Rozmixujeme dohladka. Servírujeme ozdobené petrželkou, sekanými pistáciemi a smetanou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.