Dary podzimu: Hovězí karbanátky s červenou řepou

POTŘEBUJETE: 500 g mletého hovězího masa 100 g červené řepy 1 cibuli 4 žloutky 2 kapary 50 g másla 4 lžíce smetany ke šlehání 2 lžíce oleje 1 lžíci worcesteru 1 hrst nasekané čerstvé pažitky sůl pepř
Maso promícháme se žloutky a worcesterem. Přidáme najemno nasekanou cibuli, opepříme, osolíme a přimícháme nakrájené kapary, nasekanou pažitku a řepu nakrájenou na malé kostičky. Dochutíme smetanou a tvarujeme malé karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a máslo a na nich lehce z obou stran karbanátky opečeme. Pak je z pánve vyjmeme a dáme na plech s pečicím papírem dopéct do trouby cca na 15 minut při 180 °C.
Více receptů najdete v tuštěném Aha! pro ženy číslo 38.