Dary podzimu: Salát Coleslaw
POTŘEBUJETE: 1 menší hlávku bílého zelí 1 velkou mrkev ¼ bulvy celeru 1 cibuli 1 lžíci soli
Na zálivku: 1 lžičku octa 2 lžíce cukru krupice 200 g majonézy 100 ml smetany ke šlehání mletý pepř
Zelí nakrouháme na tenké plátky a nakrájíme na cca centimetr velké kousky. Zasypeme jednou lžící soli, důkladně promícháme a 20 až 30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíce šťávy a zkřehlo. Šťávu pak částečně slijeme. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím. Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy s prošlehanou smetanou. Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne. Před podáváním opět dobře promícháme. Salát Coleslaw podáváme k masům nebo jen tak s pečivem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 38.