Recepty s umělými sladidly: Pikantní kečup

POTŘEBUJETE: 2 kg čerstvých rajčat 250 g cibule 250 g jablek 2 chilli papričky 30 g soli 35 g umělého sladidla v prášku 4 lžíce octa ¼ lžičky mleté skořice 1 lžičku mleté sladké papriky 4 hlavičky hřebíčku
Rajčata, cibuli a jablka pokrájíme, dáme do hrnce, přidáme sůl, skořici hřebíček, chilli papričky a papriku a vaříme na mírném ohni za občasného promíchání, dokud nevznikne hustá kaše. Pak vlijeme ocet a přidáme práškové sladidlo, krátce povaříme a nakonec propasírujeme ještě horké přes síto. Kečup naplníme do čistých sklenic, které dobře uzavřeme a zavaříme v hrnci cca 20 minut. Takto připravený kečup vydrží stejně jako kterákoliv jiná zavařenina.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 36.