Což takhle dát si špenát? Babiččin koláč

POTŘEBUJETE: 300g čerstvého špenátu, 3 vejce, 2 rohlíky, 100 ml mléka, 200 g šunky, 100 g tvrdého sýru, 3 stroužky česneku, strouhanku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, sádlo na pekáč
Rohlíky, sýr a šunku nakrájíme na kostky. Rohlíky zalijeme mlékem. Oddělíme žloutky od bílků, z nich ušleháme tuhý sníh. Špenát spaříme vroucí vodou a po chvilce ho zchladíme studenou vodou, pokrájíme. V míse smícháme namočené rohlíky, šunku, sýr, žloutky, prolisovaný česnek a špenát. Promícháme, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Podle potřeby přidáme strouhanku a nakonec zlehka vmícháme sníh. Pekáč vymažeme, těsto do něj nalijeme a koláč pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Více špenátových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.