Což takhle dát si špenát? Špenátovo-ricottové gnocchi

POTŘEBUJETE: 300 g čerstvého špenátu, 250 g ricotty, 1 stroužek česneku, 3 vejce, 150 g hladké mouky, 180 g strouhaného parmazánu, muškátový oříšek, 1 citron, 6 lžic olivový olej, sůl, mletý pepř
Špenátové listy povaříme ve vroucí vodě asi minutu až dvě, poté je scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Pak vymačkáme co nejvíc tekutiny a nasekáme lístky najemno. Smícháme s ricottou, prolisovaným česnekem, strouhaným parmazánem, moukou, vejci a špetkou muškátu. Těsto osolíme a opepříme, vytvoříme noky a dáme je na 30 minut vychladit do lednice. Olej vyšleháme se šťávou a kůrou z citronu. Gnocchi uvaříme v osolené vodě (6 – 8 minut), pak je vyndáme a vložíme do citronové omáčky. Podáváme se strouhaným parmazánem.
Více špenátových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.