Což takhle dát si špenát? Zelené karbanátky

POTŘEBUJETE: 500 g mletého masa, 200 g listového špenátu, 1 lžíci nasekané bazalky, 120 g čedaru, 1 lžičku směsi koření do mletých mas, mletou sladkou papriku, olej na smažení
Maso vložíme do mísy, přidáme směs koření, trochu papriky a nasekanou bazalku. Směs prohněteme, aby se vše spojilo. Listový špenát spaříme vodou a necháme jej okapat. Sýr nakrájíme na menší kostky a každou zabalíme do listu špenátu. Z připraveného masa tvarujeme placičky, na každou položíme sýr obalený ve špenátovém listu a placičky zabalíme do tvaru karbanátku. Na oleji smažíme karbanátky dorůžova z obou stran.
Více špenátových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.