VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Šéfkuchař Michal tentokrát doporučuje kuře nadivoko.

Ke klasikám podzimu patří zvěřina. Tu však každý nemusí mít rád, nebo pro je příliš drahá nebo nedostupná. Šéfkuchař Michal přináší recept na kuře nadivoko, které si chuťově nezadá třeba s bažantem, a přitom se jednoduše koupí a je cenově přijatelné. Dobrou chuť.
POTŘEBUJETE: 1 kuře, 2 jablka, 3 mrkve, 2 cibule, sůl, mletý pepř, divoké koření (bobkový list, celý pepř, jalovec, nové koření), rozmarýn, 200 ml červeného vína
PRACOVNÍ POSTUP:
1. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky.
2. Cibule oloupeme a rozčtvrtíme, mrkev očistíme a nakrájíme na větší kousky.
3. Jablka a zeleninu vložíme dovnitř kuřete, přidáme divoké koření. Opepříme.
4. Pak kuře osolíme jak dovnitř, tak po povrchu a vložíme do pekáče se zbylou zeleninou.
5. Přidáme snítky rozmarýnu a kuře podlijeme vínem. Pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.
Cena za porci 28 Kč