Palačinky netradičně: Vyzkoušejte je s dýní a tvarohem!
POTŘEBUJETE: 200 g brambor, 400 g dýně, 2 vejce, muškátový květ, 2 snítky petržele, 8 lístků bazalky, 150 g tvarohu, 1 – 2 lžíce másla, nastrouhanou kůru z ½ citronu, sůl, mletý pepř, olej na smažení
Brambory a dýni oloupeme, z dýně odstraníme semena. Obojí nastrouháme nahrubo, promícháme, osolíme a necháme odstát. Potom ze směsi přes síto důkladně vymačkáme tekutinu. Zeleninu promícháme s vejci, ochutíme špetkou muškátu a pepřem, pak vmícháme nasekanou petrželku a bazalku. Těsto klademe lžící do rozpáleného oleje, uděláme placky a smažíme z obou stran dozlatova. Tvaroh smícháme s mlékem, citronovou kůrou, solí a pepřem a podáváme k horkým placičkám.
Více dýňových receptů najdete v knize "Dokonalá dýně" nakladatelství Esence a samozřejmě i v tištěném Aha! pro ženy!