Chutné zákusky nejen na Svatého Martina: Koňakové špičky!
Přemýšlíte, čím rodinu překvapit na svátek svatého Martina? Nebo hledáte inspiraci, čím pohostit návštěvu? Tradiční zákusky nikdy nezklamou, zvlášť pokud budou poctivé, domácí. Přinášíme vám 11 skvělých receptů na dobroty, které budou ozdobou vaší sváteční tabule.
POTŘEBUJETE: 1 vejce, 60 g cukru, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce hladké mouky
Na krém: 400 ml smetany ke šlehání, 50 g 100% tuku, 40 g kakaa, 50 g moučkového cukru, 50 ml vaječného likéru, sušenou smetanu, čokoládovou polevu
POSTUP: Den předem připravíme krém – 300 ml smetany přivedeme k varu s tukem. Přisypeme kakao, cukr a krátce provaříme. Rozmícháme a necháme do druhého dne rozležet. Pak přilijeme zbylou smetanu a vyšleháme. Oddělíme žloutek, rozšleháme, přidáme pudink, cukr a 50 ml vody. Z bílku vyšleháme sníh, vmícháme ho do žloutkové směsi a přidáme opatrně mouku. Vzniklé těsto nastříkáme na plech s pečicím papírem do tvaru koleček o průměru asi 4 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut dorůžova. Na vychladlé piškoty nastříkáme sáčkem se speciální dvojitou trubičkou na špičky krém, doprostřed dáme vaječný likér zahuštěný smetanou a vršek opět zastříkneme krémem a necháme v mrazáku ztuhnout. Pak špičky polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
DALŠÍ RECEPTY NA CHUTNÉ ZÁKUSKY NAJDETE V TIŠTĚNÉM AHA! PRO ŽENY.