VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Makrela nemusí být jen uzená! Zkuste si ji připravit na víně podle receptu šéfkuchaře Michala.

Rybu bychom měli jíst až třikrát týdně, tvrdí příručky zdravé výživy. Jak ale ryby pořád upravovat, ptají se hospodyňky. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč přichází s dalším receptem pro inspiraci. Jeho makrela na víně s pórkem je rychlá, jemná a velmi chutná. Vyzkoušejte!
POTŘEBUJETE: 2 makrely, 1 pórek, 100 ml bílého vína, 50 g másla, sůl, mletý pepř, tymián, 1 limetku, olej
PRACOVNÍ POSTUP:
1. Ryby očistíme, rozřízneme na půlky. Vyjmeme páteř a uděláme čtyři filety, které opečeme na rozpáleném oleji.
2. Pórek nakrájíme na půlkolečka. Přidáme je k rybě spolu s tymiánem a restujeme.
3. Podlijeme kvalitním suchým bílým vínem.
4. Vše osolíme a opepříme.
5. Přidáme kousek másla pro zjemnění a dále dusíme.
6. Rybu vyjmeme, pórek ochutíme limetkou a podáváme s opečenými brambory.
Cena za porci je 52 Kč.
Fotografie celého postupu najdete v tištěném Aha! pro ženy.