Šéfkuchař Michal radí, jak ozvláštnit grilované maso: Ke krkovici se hodí cibulovo-pórkové čatní!
Pochutina s názvem čatní pochází z indické kuchyně. Jde o hustou omáčku z ovoce či zeleniny a dalších surovin, která vždy vyniká výraznou chutí, pikantní, sladkokyselou a podobně. Podává se k masu i k jídlům z rýže či zeleniny. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal tentokrát připravil čatní z pórku a cibule a použil ho jako doplněk ke grilované krkovici.
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g vepřové krkovice bez kosti
✔ 100 g špeku
✔ 300 g červené a bílé cibule
✔ 2 pórky
✔ 1 lžičku cukru
✔ 300 ml černého piva
✔ 50 g másla
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Špek nakrájíme na kostičky, oba druhy cibule oloupeme a pokrájíme na měsíčky.
2. V pánvi špek rozškvaříme, přidáme cibuli a orestujeme.
3. Mezitím očistíme a nakrájíme pórek na kousky.
4. Vložíme do pánve a dále restujeme. Přidáme máslo.
5. K orestované zelenině přisypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
6. Nakonec zalijeme pivem a podusíme.
7. Krkovici nakrájíme na silnější plátky, rukou lehce poklepeme a opepříme.
8. Na dobře rozpáleném grilu opékáme z obou stran zhruba 5 až 7 minut a nakonec osolíme.