Vaříme cvalem s Michalem: Šéfkuchař zabrousil do mexické kuchyně a připravil burritos s mangoldem!
Kdo rád zkouší cizí kuchyně a má rád pikantní, přijde si dnes na své. Šéfkuchař Aha! pro ženy Michal zabrousil do tajů mexické kuchyně a připravil vydatné burritos. Vedle klasických surovin, jako jsou fazole nebo mleté maso, přidal také oblíbenou listovou zeleninu mangold. A bylo to výtečné…
POTŘEBUJETE:
✔ 200 g slaniny
✔ 1 cibuli
✔ 600 g mletého hovězího masa
✔ 300 g fazolí z konzervy
✔ 1 konzervu drcených rajčat
✔ 250 g listů mangoldu
✔ 100 g čedaru
✔ 4 tortilly
✔ směs koření Tacos
JAK NA TO:
1. Slaninu nakrájíme na větší kostičky.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
3. V pánvi slaninu rozškvaříme, potom do ní dáme maso.
4. Okořeníme směsí koření Tacos.
5. Když je maso orestované, přidáme cibuli.
6. Když změkne, nalijeme do pánve fazole.
7. Zalijeme drcenými rajčaty a podle chuti dokořeníme.
8. Nakonec přidáme pokrájený mangold. Prohřejeme, směs zabalíme do tortil a posypeme sýrem. Necháme krátce zapéct v troubě.

Dobrou chuť!