Tajné recepty, jak se připravit na Halloween: A strašidelně si pochutnat!

Halloween se blíží, a tak je na čase se na něj pořádně připravit. Přinášíme skvělé recepty, kterými zazáříte!
Halloweenské caprese
Ingredience:
4 mozzarelly Galbani (125 g)
4 menší rajčata se stopkou
sůl
pepř
oregano
olivový olej
Postup:
Na talíř umístěte 4 bochánky mozzarelly. Omyjte rajčata a vykrojte stopku. Rajčata nakrájejte na plátky. Dva plátky rozkrojte na poloviny a vytvořte z nich ústa. Další dva plátky rozkrojte na čtvrtiny a vytvořte z nich oči. Stopky použijte namísto vlasů. Ze zbytku rajčat připravte silnou rajskou omáčku s olivovým olejem, solí, pepřem a oreganem. Omáčku použijte na zdobení talíře. Podávejte studené.
Halloweenské strašidelné cupcakes
Korpus:50 g kvalitního kakaa
- 240 ml vařící vody
- 175 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 113 g změklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 100 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Kokosový krém:
- 150 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 300 g moučkového cukru
- 3-4 lžíce kokosového krému
- velká hrst sušeného strouhaného kokosu
Halloweenská dekorace:
- 225 g změklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 180 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 350 g hladké mouky
- 25 g kvalitního kakaa
- špetka soli
- 2 bílky
- 400-500 g moučkového cukru
- citronová šťáva podle potřeby
Troubu předehřejeme na 190 °C. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Kakaový prášek rozmícháme na hladkou pastu ve vařící vodě a necháme vychladnout. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a solí. Rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme s cukrem do pěny. Poté zašleháme jedno po druhém vejce a vanilkový extrakt. Přidáme moučnou směs, promícháme a nakonec zapracujeme zchladlou kakaovou pastu. Promícháme dohladka. Pečeme v předehřáté troubě asi 15-18 minut nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá. Po upečení necháme ještě 5 minut odpočinout ve formě a poté všechny dortíky přesuneme na chladící mřížku, kde je necháme zcela vychladnout.
Během chladnutí dortíků připravíme krém. Kokos opražíme nasucho na pánvi a necháme zchladnout. Rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme společně s prosátým moučkovým cukrem. Šleháme tak dlouho, dokud nedosáhneme nadýchané konzistence. Nakonec přidáme kokosový krém a šleháme, dokud není krém jemný. Na halloweenskou dekoraci vyšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová společně s třtinovým cukrem, šleháme asi 2-3 minuty. Poté do směsi zašleháme jedno po druhém vejce. Všechny sypké ingredience tedy mouku, kakao a sůl prosejeme a zašleháme do mokré směsi. Jakmile je těsto zpracované, vyklopíme jej na pracovní desku či vál a ještě chvíli zpracováváme. Hotové těsto rozdělíme na 2 stejné bochánky, zabalíme do potravinářské folie a dáme odležet do lednice (nejlépe přes noc).
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto vyválíme na plát silný asi 4 mm a vykrajujeme náhrobní kameny. Sušenky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10-15 minut podle velikosti sušenek. Zbylé odřezky také upečeme, nasypeme do zipového sáčku a pomocí paličky rozdrtíme na hrudky připomínající hlínu. Na dozdobení náhrobku připravíme polevu. Smícháme moučkový cukr společně s bílky dohladka. V případě, že je poleva moc hustá, rozředíme ji pár kapkami citronové šťávy. Na sušenky malujeme buď pomocí špejle, nebo úzké cukrářské špičky. Upečené cupcakes potřeme připraveným kokosovým krémem, obalíme je v sušenkové hlíně a zapíchneme sušenkové náhrobní kameny.
Náš tip:
Strašidelní netopýři, pestrobarevné žabičky i šťavnatí medvídci už čekají, až budou moci oslavit tuto hrůzostrašnou slavnost s vámi. Vedle tradičních HARIBO Zlatých medvídků v sáčku najdete také želatinová zvířátka – žabičky nebo netopýry, kostky a válečky s lékořicovou příchutí a také Berries s příchutí malin a ostružin. HARIBO Color-Rado je k dostání ve stogramovém balení za 19,90 Kč.