Výjimečná dobrota nejen pro slavnostní chvíle. To je krémový jahodový dort z kukuřičných lupínků!
Kukuřičné lupínky jsou zdravé a chutné, a co teprve, když si z nich upečete jahodový dort!
Korpus:
200 g hořké čokolády
2 lžíce kokosového tuku
100 g kukuřičných lupínků Kellogg´s Corn Flakes
Krém:
1kg jahod
500g bílého jogurtu
100g cukru krupice
400g šlehačky
3 vanilkové cukry
3 lžíce citronové šťávy
13 plátků želatiny
1 sáček červené práškové želatiny
Postup přípravy receptu:
Formu na dort (26cm) vyložíme pečícím papírem. Čokoládu s kokosovým tukem necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme Kellogg´s corn flakes a promícháme. Dáme do formy a umačkáme. Dáme na 2 hodiny ztuhnout.
Pět plátků želatiny necháme ve studené vodě nabobtnat 5 minut. Mezitím si připravíme 500g omytých jahod a rozmixujeme. Nabobtnanou želatinu vymačkáme, dáme do kastrůlku a necháme na mírném stupni na plotýnce rozpustit. Sundáme z plotýnky, přidáme nejdřív lžíci pyré, zamícháme a přidáme zbytek, zamícháme.
Zbylých osm plátků želatiny namočíme do studené vody na 5 minut. Jogurt s citronovou šťávou, cukrem a jedním vanilkovým cukrem smícháme. Želatinu vpravíme do připraveného jogurtu stejně jako do pyré.
Šlehačku si ušleháme se zbylými vanilkovými cukry. 300g jahod umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zamícháme do ušlehané šlehačky a celé přimícháme do připravené jogurtové hmoty.
Na korpus dáváme postupně od prostředka tři lžíce jogurtovo-šlehačkové hmoty a lžíci jahodového pyré. Necháme 2 hodiny tuhnout v lednici.
Po dvou hodinách dort dozdobíme zbylými jahodami, které přelijeme červeným želé, které jsme si připravily podle návodu. Dáme opět na několik hodin chladit.