Užijte si moruše: Marmeláda

Černí připomínají ostružiny, ale mají jemnější, a ne tak kyselou chuť. Mohou však být i bílé. Jsou také bohatým zdrojem zdraví prospěšných látek, zejména vitaminu C a vitaminů skupiny B, železa, vápníku či zinku. Konzumovat je můžete čerstvé i sušené, lze je i zavařovat. Oč jde? Přece moruše!
POTŘEBUJETE:
* 1 kg moruší
* 500 g cukru
* 2 g kyseliny citronové
* 1 balíček želírovacího přípravku
Moruše omyjte, rozmačkejte vidličkou a rozvařte za stálého míchání při mírné teplotě. Postupně přidávejte cukr. Nakonec přisypte želírovací přípravek a ještě zhruba 10 minut povařte. Před ukončením varu přidejte kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžičce vody. Horkou marmeládu nalijte do sklenic, uzavřete, skleničky otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Více nápadů najdete v tištěném Aha! pro ženy čslo 33.