Průšvih Větvičky z Receptáře: Hlaváčové nenávratně zničil rodinný poklad | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Průšvih Větvičky z Receptáře: Hlaváčové nenávratně zničil rodinný poklad

Jana Hlaváčová
Jana Hlaváčová (Foto Aha! – M. Hykl, J.Pecharová, ČTK)

Jednaosmdesátiletý botanik patří mezi špičku v oboru. Přesto i mistr tesař se někdy utne. Známé herecké dvojici nenávratně odepsal jejich milovanou květinu starou neuvěřitelných 25 let. Jak se to mohlo stát?

„Byl to scindapsus, čili obyčejná popínavá rostlinka, která snese úplně všechno. Ta jejich byla ale ohromná, stará asi pětadvacet let. Táhla se nad kredencem až k oknu. Pozvali mě jako odborníka, abych jim ji přesadil do většího květináče," vzpomíná Václav Větvička na nepodařenou návštěvu u svých sousedů z pražských Modřan Jany Hlaváčové (81)  a Luďka Munzara (†85) v MfD. 

„Čiperně jsem vystoupal nahoru po vytažených šuplících jako po schůdkách, provedl žádané, jenže při zpáteční cestě jeden šuplík povolil. Jak jsem padal, reflexně jsem se chtěl něčeho chytit, a přetrhl jsem přitom kmínek rostlinky hned nad květináčem. Výraz paní Hlaváčové při vší úctě k jejímu herectví hraný nebyl," popsal nešťastný incident populární botanik.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.