Jana Hlaváčová (81) po letech promluvila: PRVNÍ ZPOVĚĎ O SVÝCH NEMOCECH! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jana Hlaváčová (81) po letech promluvila: PRVNÍ ZPOVĚĎ O SVÝCH NEMOCECH!

Jana Hlaváčová
Jana Hlaváčová (Aha! – Karel Kopáč, profimedia.cz)

Hltali ji teď opět všichni u televizních obrazovek. Sestřičku Toničku z Básníků i Humlovu dceru Jarču z Chalupářů. Ale Jana Hlaváčová (81) na tom není vůbec dobře a jediné, co si přeje, je v klidu dožít. „Jsem ležák,“ vysvětluje herečka, která poprvé otevřeně popisuje své zdravotní problémy. 

„Tam, kam nutně potřebuju, jako je toaleta, tam si s pomocí chodítka dojdu. Nebo k doktorovi, když mne dovezou, tak se potom nějak došourám. Jinak je ze mne ale opravdu ležák,“ svěřila Aha! oblíbená herečka. „Proto nikam nechodím. Nevylezu prostě vůbec ven,“ pokračovala Hlaváčová, které se nikam ani o chodítku nechce.

„Nemám chuť chodit ven. Nechci. Stejně jako už nemám chuť s nikým mluvit. Za prvé se mi občas komunikuje velmi těžce a za druhé jsem se toho v životě namluvila až až,“ míní Hlaváčová, která trpí Parkinsonovou chorobou.

Dění kolem sebe herečka ale sleduje a na televizi se také dívá. Viděla teď i pár dílů Chalupářů režiséra Františka Filipa (88), kde si zahrála manželku Josefa Vinkláře (†76) a dceru Jiřího Sováka (†79). „No, to byly časy! S Františkem Filipem jsem vytvořila tolik krásných věcí. Copak role v Chalupářích? To byla jenom taková službička! To byly jiné role, na které ráda vzpomínám a jsem pyšná,“ přiznala herečka.

Stejně tak se zasnila, když si vzpomněla na sestru Toničku v Básnících. „Musíš, Kájo, musíš,“ smála se do telefonu, když se jí vybavila slavná scéna, jak jí Gott z rádia zpívá To musím zvládnout sám. „Bylo to moc hezké, ale bylo toho dost, jak se říká. Já teď už chci jenom v klidu dožít,“ uzavřela herečka, o kterou se stará dcera, herečka Bára Munzarová (47), s rodinou.

V lednu zemřel manžel

Tento rok není pro Janu Hlaváčovou vůbec jednoduchý. Vždyť na konci ledna přišla o svého milovaného manžela. Herec Luděk Munzar zemřel ve věku 85 let v jejich domě v Modřanech v časných ranních hodinách.

 Jana Hlaváčová převzala cenu za dabing: Kvůli nemoci jen po telefonu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.