Šílenec střílí po lidech diabolkami: Seniora (78) zasáhl »odstřelovač« do zad | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šílenec střílí po lidech diabolkami: Seniora (78) zasáhl »odstřelovač« do zad

Zasažený penzista. Rána, kterou mi diabolka způsobila.
Zasažený penzista. Rána, kterou mi diabolka způsobila. (Foto MP Brno )

Auvajs! Bolest, jako když ho někdo píchne do zad, ucítil senior (78), který v pondělí odpočíval Křídlovické ulici v Brně. Někdo po něm vystřelil diabolku, a postižený nebyl sám.

Vzápětí kdosi zaútočil na ženu (46) nastupující do auta. „Ucítila jsem štípnutí v hýždi, přišlo to ve směru od toho domu,“ ukázala rozzlobená oběť zákeřného útočníka strážníkům k nedalekému kruhovému objezdu. Vyvázla bez újmy, zato starší muž vyhledal pomoc. „Po zásahu diabolkou mu byla ošetřena na zádech menší krvavá rána,“ řekl mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Zatímco přivolaná hlídka mapovala situaci, přihlásila se jí další oběť. Žena (55) potvrdila verzi, že střelec pálí zákeřně ve chvíli, kdy je k němu cíl otočený zády. „Je to svinstvo, zasloužil by přes hubu.Kdyby někoho trefil do oka, je to průšvih,“ svěřil se jeden z místních obyvatel.

Neobvyklý případ převzala republiková policie. Střelce zatím nedopadla, přestože se podezření zúžilo na několik domů. „ Případ vyšetřujeme s podezřením na výtržnictví. Naštěstí nedošlo k vážnější újmě na zdraví,“ podotkl policejní mluvčí David Chaloupka.

Hrozba i na čtvrt kilometru!

I při střelbě ze vzduchovky platí jasná pravidla, výstřel může způsobit zranění až na vzdálenost 250 metrů. Mířit na člověka je zakázané i v případě, že zbraň není nabitá. Každou zbraň stále považujte za nabitou. I tu vybitou kontrolujte s opatrností, vždy prohlédněte hlaveň.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.