Rok od útěku Bartošové: Iveta mohla žít, kdyby odstranili Rychtáře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rok od útěku Bartošové: Iveta mohla žít, kdyby odstranili Rychtáře!

Zdeněk Macura
Zdeněk Macura (RINGIER AXEL SPRINGER, KAREL KOPÁČ / Paparazzi)

Dnes je to přesně rok, co tragicky zesnulá Iveta Bartošová (†48) utekla se Zdeňkem Macurou (40) do Itálie. Tím se odstartartovaly její problémy, které vyvrcholily 29. dubna skokem pod vlak. S ročním odstupem všechny tři aktéry nejen samozvaného ochránce týraných žen, ale i Josefa Rychtář (56) a Domenica Martucciho (37) sužují výčitky. svědomí Kdyby udělali něco jinak, mohla zpěvačka ještě žít?

Rychtář říká, že by jedinou věc neudělal jinak. „Nevzpomínám na ten den dobře. Bylo to hrozné, měl jsem o ni opravdu velký strach. Jel bych ji opět hledat. Byl to normální únos,“ vzpomíná se slzami v očích vdovec s tím, že přiznává velkou chybu. „Měl jsem udělat předběžné opatření, aby se k ní Macura nesměl vůbec přiblížit, pak by se to nestalo,“ vyčítá si dnes.

Podle něho Iveta utrpěla tak obrovské trauma, že je dost možné, že tento »výlet« byl jedním z důvodů ukončení jejího života. „Ona si nic nepamatovala a ten dobytek Macura se nějak vyjadřoval o intimních věcech. Myšlenka, že ji sexuálně zneužil, Ivetku sužovala,“ vzpomíná Rychtář.
To bojovník za práva žen si z osudného dne nevyčítá vůbec nic. „Myslím, že by tento den měl být vyhlášený za den útěku obětí z domácího násilí,“ říká Zdeněk Macura, který opilou a zdrogovanou zpěvačku odvezl z domu a ještě měl láhev »čucíku« v ruce. Něčeho ovšem lituje, ale Itálie se to netýká. „Mohl jsem ji navštívit v Bohnicích. Taky jsem jí nepsal, měl jsem občas napsat...,“ míní Macura.
Překvapivou výčitku svědomí má Martucci, který se s Rychtářem stejně jako Macura nemůže ani cítit. „Ten osudový den mi moji známí řekli doslova - Domenico, chceš, aby se ten debil vrátil do Prahy, nebo má zůstat navždycky na »dovolené« na Garganu... Já jsem odpověděl, že chci jednat férově a legálně, takže jsem mu prakticky zachránil život. Kdybych řekl jen jedno slovo, teď by Rychtář pravděpodobně už nebyl mezi námi a Iveta by byla naživu,“ napsal Martucci do redakce Aha! z Itálie. A dodal: „Dneska lituji svého rozhodnutí!“



Přečtěte si
citsvet
8. 7. 2014 • 22:44

Ivetka,od doby co žila s Rychtářem,bylo zjevné,jak byla psychicky vyčerpaná.Důkazem je hulvácký chování Rychtáře i v současnosti.Jestli to byl únos,atd.se asi nedozvíme,ale Rychlí konec,u ní dokázal Rychtář.Vzpomeňte si,jak ze začátku psali,že Rychtáře vyhazovala ze svýho domu.Pak to asi vzdala a nechala se unášet alkoholem a to se Rychtářovi líbilolo,jak uvedl,,Mohl jsem si s ní dělat co chtěl".Kdyby,měl Rychtář čistý svědomí,umožnil by jí,aby se léčila.Tomu on bránil,protože věděl,že u doktorů by vyšla pravda na povrch.Kdyby se karta obrátila,mohla dnes Ivetka žít a rozdávat lidem,svůj milej úsměv a písně o lásce,který se nedočkala.

hgfcf
4. 7. 2014 • 17:19

japome Ve školce caparti přece jen mají lepší rozum než tito šoumeni .

va45
4. 7. 2014 • 13:02

Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je,kdo ženu má a nelíbá,kdo zábavě se vyhýbá,na toho vemte bič a hůl,to není člověk,to je vůl. Jan Werich

va45
4. 7. 2014 • 12:17

ha ha ha

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.