Týrání Ivety lze Rychtářovi dokázat: Nahrávka zachycuje teror po drsném vyhazovu z vily! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Týrání Ivety lze Rychtářovi dokázat: Nahrávka zachycuje teror po drsném vyhazovu z vily!

Svědectví o chování Rychtáře k Bartošové o mnohém vypovídá. Jeho podíl na sebevraždě manželky je bohužel pravděpodobný i bez posvěcení vyšetřovatelů..
Svědectví o chování Rychtáře k Bartošové o mnohém vypovídá. Jeho podíl na sebevraždě manželky je bohužel pravděpodobný i bez posvěcení vyšetřovatelů.. (Foto: Aha! - Karel Kopáč, TV Pětka, koláž Ahaonline.cz)

Šmejd všech šmejdů. Tak popisuje blízká přítelkyně Ivety Bartošové (†48) vdovce Josefa Rychtáře poté, co se proti němu rozhodla podat usvědčující svědectví. V rozhovoru pro magazín Sedmička popsala odporné praktiky manžela zpěvačky tak, jak je sama na vlastní kůži zažila. Pro potvrzení svých slov nabízí v případě žaloby ze strany Rychtáře nahrávku, která může být pro soud důkazem, že Ivetu násilně ohrožoval.

Iveta se Rychtářovi postavila

Celý příběh se točí kolem události před dvěma lety, kdy se Iveta Bartošová definitivně rozhodla zbavit psychického upíra ve svém domě, a na nátlak přátel nastoupit seriózní léčbu alkoholismu a návyku na farmaka. Vše již bylo na dobré cestě, Bartošová dokázala Rychtářovi odebrat klíče a vyzvat k odchodu jednou pro vždy. Poté začal krutý teror.


Zbitá a zubožená

Iveta v tu dobu byla naprostou troskou nadopovanou prášky a zpitou alkoholem. Přesto si svou situaci uvědomovala a přála si nápravu. "Byla pod prášky a usrkávala víno z hrníčku v kuchyni. Lekla jsem se jí. Měla obrovský monokl pod okem, popelavou kůži, tmavé odrosty, mastné vlasy a nehty na nohou i rukou jako bezdomovec," popisuje situaci Ivetina přítelkyně, která se okamžitě rozhodla jednat a zuboženou zpěvačku z Uhříněvsi odvézt, pod záminkou zdravotních a kosmetických procedur.
Kopačky a vydírání pomocí léků

V tu chvíli vstupuje na scénu tyran a rozhoduje, že Ivetu doprovodí. "V tom se Iveta zvedla, práskla v kuchyni do stolu a řekla mu, ať vrátí klíče od domu a vypadne," pokračuje svědectví. Rychtář na to otevřeně přiznal, že to není poprvé, kdy ho Bartošová vyhání, načež se mu dostalo opakovaného ujištění, že vše je myšleno smrtelně vážně, "ať okamžitě vypadne, že ho už nikdy nechce vidět," říká žena přítomná konfliktu. "On se opřel o stůl, naklonil se k ní a říká jí: Takže ty už nechceš ty prášky? Ona mu odpověděla, že kdyby byl chlap, tak dodrží svoje slovo." To Rychtářovu ješitnost urazilo, tak hodil platíčko s léky a klíče na stůl a naštvaně odešel.
Šel po ní jako nepřítel

Kamarádka poté otočila klíč v zámku, aby se Rychtář nemohl vrátit přes garáž a jelo se. Bartošová s přítelkyní poté strávila celý den u kadeřníka, na kosmetice, bělení zubů, až byla večer k nepoznání. Po celou dobu tvrdila, že Rychtář má v jejím domě štěnice, bojí se jeho násilného vniknutí do domu, že bez něho nesmí ani na krok. Do toho šílenec neustále volal, ale ona nereagovala. Nakonec souhlasila, že se do domu již vrátí jen pro věci a okamžitě se nechá převézt do léčebny na Moravu. "Řekla, že se bude léčit, ale že to musí být daleko od domova, nejlépe v cizině, aby za ní nemohl jezdit, protože byl nejdál v Liberci."
Pokus o útěk a vloupání

Pak šlo vše již ráz na ráz. Kamarádka přivezla Ivetu domů, kde se zpěvačka sesypala. Předtím zamčené dveře byly totiž odemčené, po celém domě bylo cítit kouř a Iveta si byla jistá Rychtářovou přítomností. Přítelkyně dům prohlédla, byl prázdný, ale protože musela rychle vyzvednout dítě ze školy, zavolala přátelům, kteří měli Bartošovou vyzvednout a odvézt do léčebny s aktuálními informacemi. Iveta se měla rychle sbalit a čekat příjezd vytoužených zachránců. Řízením osudu důvěrnice musela odjet, ale po pěti minutách jí volala strachy šílená plačící Bartošová, že je tam Rychtář a bouchá  a dobývá se do domu. Pak již vše probíhalo podle klasického scénáře.
Tyran opět dominuje!

Po několika minutách přijíždí pro Ivetu auto se dvěma muži, které původně očekávala. Dveře jim otevírá Rychtář: "Řekl jim, že Iveta je v pořádku a nikam nejede, že se koupe. Kluci mu dali ultimátum, že pokud to neřekne Iveta, tak zavolají policii." Po tomto nátlaku Rychtář pustil oba muže do předsíně, kde jim z prvního patra Bartošová zopakovala jeho slova, že je v pořádku a nikam nejede. A to byl konec nadějí. Části anabáze jsou ale zachyceny na nahrávce, která proti tyranovi jasně vypovídá. Přítelkyně Ivety je připravena použít záznam u soudu, kdyby ji chtěl Rychtář ohrožovat.

Přečtěte si
dotomax
20. 5. 2014 • 00:24

Jendo -absolutni souhlas!!!!!!!ostatne jako vzdy pravda.

andromeda29
18. 5. 2014 • 22:14

Ani bych neřekla, že docházejí argumenty, ale hovězímu se blbě vysvětluje!!!

andromeda29
18. 5. 2014 • 22:11

andromeda29
18. 5. 2014 • 22:10

Souhlasím!!!!!!

ferdinand6
18. 5. 2014 • 21:38

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.