Bod zlomu: Chvíle, kdy Iveta přestala milovat Rychtáře… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bod zlomu: Chvíle, kdy Iveta přestala milovat Rychtáře…

Iveta Bartošová chtěla ochránce, ne milence.
Iveta Bartošová chtěla ochránce, ne milence. (Profimedia.cz, koláž Ahaonline.cz)

Iveta Bartošová (†48) a její ochránce Josef Rychtář (56) se znali dlouhých 15 let a postupně se nesmělé pozdravy proměnily v manželství. Na začátku zpěvačka po boku svého muže jenom zářila, později už ale vypadala ustrašeně.

Rychtář si na Ivetu počkal dlouhá léta a neodradila ho ani svatba s Jiřím Pomeje. Díky práci jejího osobního strážce k ní měl velmi blízko a nakonec se k ní přeci jenom dostal a postupně dostal její život pod svou kontrolu.

Bartošová se v posledních měsících života objevovala pouze a jenom po boku Rychtáře. Ten za ni často i hovořil a nepustil ji ke slovu. Iveta tak žila v izolaci a ze své vily téměř nevycházela. To už začalo být podezřelé i Ivetině kamarádce, která promluvila v týdeníku Sedmička. Tu zajímalo, proč přes všechna příkoří zůstává Iveta nadále bydlet s dominantním partnerem. Rychtář má za sebou násilnic minulost, neváhal nikdy použít pěsti a kromě izolace také Bartošové pravidelně prohlížel telefon.

„Když jsem se zeptala, proč tohle trpí, jenom odevzdaně řekla, že na tom byla zdravotně špatně a potřebovala někoho, kdo by jí pomáhal. Nicméně se Rychtář začal vyžívat v komunikaci s médii, začal je dokonce sám kontaktovat,“ vzpomíná kamarádka Ivety.

Jediným způsobem, jak opustit manžela, se pro Bartošovou stala sebevražda. Zabila se v den jeho narozenin, na což vdovec do konce života nezapomene.



Přečtěte si
hromosvody
18. 5. 2014 • 22:43

Navíc se ptali sousedů a známých v bydlišti. Skoro nikdo nechtěl mluvit na kameru. A když ano, hodnocení pro JR nebylo příliš lichotivé. Všichni jsme slyšeli ...

hromosvody
18. 5. 2014 • 21:38

Člověk jejího data narození miluje ano, ale prioritně sám sebe. Za to ale nemohla kdy se narodila, to jí nemůže nikdo vyčítat. Bloudila mezi stíny, chtěla sama sebe pochopit jednu dobu ale bylo to tak složité - neumím si takovou tíhu představit. Potřebovala špičkového psychiatra, ale zase jen takového koho by si ona sama vybrala za přirozenou autoritu. Škoda, že nedokázala v době kdy pochopila, že už zpěv "nedá"( protože hlasivka je sval jako každý jiný a když se dlouhodobě cíleně neposiluje pak odumírá) využít svého jména jako značku a věnovat se čemukoli, co by ji bavilo, zajímalo a naplňovalo. Móda, interier, keramika, prostě cokoli - jen sama značka by ji vydělala. Je to všechno škoda, ale muselo to s ní být velmi těžké a proto i lidi, kteří měli snahu ji znovu postavit postupně na nohy pomalu odcházeli, protože byla složitá povaha. A urážet a vyhazovat se kvalitní člověk do nekonečna nedá. Proto nakonec zůstala sama, pouze s pár zoufalci, od kterých mohla čekat všechno možné - jen ne pomoc konkrétní pomoc a radu. Snad jen p.Macura byl poslední vytrvalec ve snaze upozornit na všechno, jak se řítí ke svému konci. Ten však byl odmítán to je jasné. Iveta chtěla ochránce JR tak, jak ho znala ještě v době jejich spolupráce. A ten, kdo ji měl chránit ji nakonec pomohl do úplného konce. NIKDY SE NEDOZVÍME, jestli náhodou nespadla do těch kolejí když se chtěla vrátit. Už jí to nemyslelo, byla mimo, kdo ví proč chtěla přejít koleje a tou pomalou chůzí nemohla třeba stihnout. NEBO DOZVÍME? Zveřejní PČR údajný dopis JR ? Pokud byl psán zrovna tak tiskacím písmem, kdy řádky jdou směrem nahoru (sebevědomí) pak je nejisté, kdo to psal. DOSTANEME I MY - VEŘEJNOST vyjádření od skutečně fundovaného grafologa ?

hromosvody
18. 5. 2014 • 20:43

ZAJÍMAVOST DNE : Dnes jsem se dozvěděl, že prosákla informace z míst kam jezdil JR "relaxovat". Byl zájem od jistých ženštin zjistit , jestli měl nějaká zvláštní přání. Bylo na mysli především SM. Překvapení vyvolalo docela šok. Několik na sobě nezávislých "sociálních pracovnic", které ho uspokojovaly se shodlo v tom, že měl nad míru normy obzvláštní zálibu oblékat se do dámských luxusních šatů, punčoch s podvazky, blond paruky a hlavně kožichů. Pak chtěl prý luxovat, utírat prach a nádobí. Jedna se prý dokonce smála, že měla trochu fušku sehnat pro něho lodičky na podpatku a zástěru do kuchyně - skoro žádná se mu nelíbila. Platil prý nadstandartně, informace o něm byly taky poměrně mastné ... Tak kdyby všechno - tak toto bych nečekal. No - nepozná nikdo člověka na 1. pohled úplně, že

ivuska1
18. 5. 2014 • 20:16

absolutni souhlas

ivuska1
18. 5. 2014 • 20:13

japone

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.