Tajemství pohádky Peklo s princeznou: Terezu Voříškovou terorizovali pavouci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Tajemství pohádky Peklo s princeznou: Terezu Voříškovou terorizovali pavouci!

Peklo s princeznu a Jiří Mádl s Terezou Voříškovou
Peklo s princeznu a Jiří Mádl s Terezou Voříškovou (Foto Aha! – Martin Hykl, Česká televize, ara)

O Svátcích nás nepochybně čeká spousta pohádek. Mezi ostřílenými klasikami jako je Pyšná princezna nebo Zlatovláska na naši pozornost ale číhá i jedna relativně nová. Jedná se o Peklo s princeznou, jednu z nejlépe hodnocených porevolučních pohádek. Zajímají Vás detaily ze zákulisí této úspěšné pohádky? Pojďme se na to společně podívat!

O čem je pohádka

Princezna Aneta (Tereza Voříšková) se brání již v dětství domluvené svatbě s princem Jeronýmem (Jiří Mádl) ze sousedního království, kterému byla zaslíbena výměnou za vojenskou ochranu země. Král by dceru rád zachránil, nemůže ale porušit královský slib. A tak pošle sousedům zprávu, že se o princeznu uchází sám Lucifer. Tato zpráva však způsobí hněv pekla a hlavně Muribany, Luciferovy žárlivé nevěsty.



Herci byli jasní

Pro Miroslava Šmídmajera byla pohádka z roku 2009 režisérský debut. O pohádce se vyjádřil následovně: "Tvrdím, že to není jen pohádka, ale pohádková komedie a asi nejblíže svým charakterem má k Šíleně smutné princezně," řekl pro idnes.cz a dodal: "Co se týče hereckého obsazení hlavních postav, v tom jsem měl jasno. Jiří Mádl i Tereza Voříšková byli ti praví. Na princeznu jsem sice uspořádal casting, ale Tereza vyhovovala nejvíce a navíc se s Jirkou léta znají." Herci to ovšem neměli úplně jednoduché.



Tereza musela mezi pavouky

Jisté stížnosti měla jak Tereza Voříšková coby princezna, tak Jiří Mádl coby princ. Herečka trpící arachnofobií se musela postavit svému strachu, když si prožívala jistý šok během scény z pekla, kde byla obklopena až moc skutečnými živými pavouky. Pak si zase postěžoval herec: "Kus mé kůže na břiše zůstal na skále, odkud jsem byl přinucen skákat do vody," Mladé dvojici však natáčení zpříjemnila jiskra, která přeskočila.

Peklo s princeznu a Jiří Mádl s Terezou Voříškovou

Láska jako z pohádky

Krátký čas spolu strávili Voříšková a Mádl jako pár a ze štábu pronikly informace, že ten drobný úraz si vlastně může Mádl sám. „Díky tomu, že se chtěl Jirka před Terezou patřičně předvést, skočil dokonce ze skály, a to je o něm známé, že nenávidí výšky,“ prozradil jeden ze členů štábu. „Měli jsme už pro něho připraveného kaskadéra. Ale Terka se zrovna koukala, tak to Mádl dal jako správný Sandokan,“ pochvaloval si muž od kamery. „Pro film je to až na velmi vzácné výjimky výhoda, když v sobě představitelé hlavních postav najdou zalíbení natolik, že jim to vydrží až domů,“ přiznal pak Dušan Klein. Pro Terezu Voříškovou však láska na place nebyla úplná výjimka – při natáčení se nejspíš tolik oddává své roli, že se do svého partnera zamiluje téměř vždy. Z natáčení Rafťáků vznikl krátký románek s Mádlovým kolegou a kamarádem Vojtou Kotkem a Bobule a 2Bobule jí přinesly bouřlivý vztah s Kryštofem Hádkem.



Z krásky ošklivkou

V pohádce se navíc objevuje modelka Jana Doležalová. Nečekejte ovšem krásku, co vyhrála soutěž Miss 2004, ale ohyzdnou čertici. "Nejzdlouhavější je příprava černých drápků a zubů, i s ostatními detaily proměny jsou to pak nejméně dvě hodiny práce," popsala krátce modelka serveru idnes.cz svá pravidelná martiria před natáčením.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.