Konec spekulací: Víme, jak je to se smrtelnou chorobou a léčbou režiséra Menzela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Konec spekulací: Víme, jak je to se smrtelnou chorobou a léčbou režiséra Menzela!

Jiří Menzel trpí syndromem neklidných nohou.
Jiří Menzel trpí syndromem neklidných nohou. (Alexandr Malachovský RINGIER AXEL SPRINGER / Blesk)

Na premiéře nového filmu Jiřího Menzela (75) se všímaví návštěvníci podivovali, co to bere oscarový režisér za léky. Při bližším prozkoumání se ukázalo, že jde o přípravek, který se užívá k léčbě smrtelné Parkinsonovy choroby. V kuloárech se začalo okamžitě spekulovat o Menzelově zdravotním stavu.

Režisér tajil chorobu

Představa, že Menzel onemocněl zhoubným "parkinsonem" vylekala celý filmový svět. Nikdo by si předčasný odchod slavného režiséra nedokázal představit. Teď, když se jeho Donšajni utkají o sošku Oscara a jeho mladá žena po boku manžela jen kvete? Osudná fotografie vnesla neklid do početných řad Menzelových fanoušků.

Léčit se Menzel musí

Velmi záhy se objevila upřesňující informace, která celý problém uvádí do správných souvislostí. Režisér je skutečně nemocen a musí brát lék, který se předepisuje v případech diagnózy Parkinsonovy choroby. Jenže stejný medikament pomáhá i v případě léčby těžšího syndromu neklidných nohou. „Těší mě váš zájem o zdraví mého muže. Jiří tento lék používá na syndrom neklidných nohou," potvrdila Šípu manželka Olga.

Co je SNN?

Syndrom neklidných nohou má za příčinu problémy, zejména v době před usnutím. Při usínání člověku v nohou začne cukat, přichází pocity mravenčení a svědění, následně pak nutkání nohama pohybovat. To často pacienta z postele doslova zvedne. Neklidné nohy jsou dědičnou záležitostí a podle aktuálních průzkumů syndromem trpí přibližně každý desátý člověk.



Přečtěte si
ninka64
11. 10. 2013 • 01:11

ninka64
11. 10. 2013 • 01:11

Donšajni....nuda,.....uslintané vtipy....trapné .

defakto
10. 10. 2013 • 13:02

........Menzel je starý dědek a už musí počítat se vším. Ale , že ta jeho Don.ko.kotina aspiruje na Oskara , to si někdo dělá *** !

britva
10. 10. 2013 • 12:50

neklidný nohy já mám taky neklidný nohy když nemůžu do hospody dám si jedno dvě a už mám nohy klidný tak, že nedojdu ani domů

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.