Kateřina Brožová v slzách: Dojaly ji tragické psí osudy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kateřina Brožová v slzách: Dojaly ji tragické psí osudy!

Kateřina Brožová by zpřísnila tresty za týrání zvířat.
Kateřina Brožová by zpřísnila tresty za týrání zvířat. (FTV Prima)

Představitelé ze seriálu Cesty domů nezaháleli ani o svátcích a do záchranné stanice v Třeboraticích přinesli velkou velikonoční nadílku. Herci jsou milovníci zvířat a při poslouchání některých smutných psích příběhů neudrželi emoce na uzdě…

Známá ochránkyně zvířat Kateřina Brožová se rozohnila nad nelidským chováním k němým tvářím. „Kdybych už neměla své dva psy, určitě bych si nějakého vzala. Teď to ale není možné. Když si člověk pořídí další zvíře, musí se mu věnovat.

Já bych moc ráda pomáhala každému, což nejde, nedá se to zvládnout. Když vidím a hlavně slyším příběhy zvířat, dojímá mě to a štve zároveň. Nechápu, jak někdo může živé zvíře zabalit do několika igelitových pytlů a nechat ho umírat, přivázat fenku ke stromu, vyhodit štěňata do popelnice nebo zvířata jinak týrat. Tohle bych strašně tvrdě trestala,“ říká herečka naštvaně.

Ladislav Potměšil zase zavzpomínal na svého psího miláčka, kterého měl právě z útulku. „Boník s námi žil devět let, vypadal jako zmenšená kopie psa Falka z Nekonečného příběhu. Někdo ho jako štěňátko pohodil do sněhu a syn Láďa si ho pak vzal z útulku.

Pojmenoval ho podle zpěváka Bono Voxe. Často s ním za námi jezdil a pak chodívali pěšky domů. Boník si tu cestu zapamatoval a jednou k nám prostě utekl. Tak jsme se se synem domluvili a Boníka si nechali. Když nám před pár lety umřel, po čase jsme si pořídili sedmiletou fenečku Boloňského barevného psíka, říkáme jí Líza,“ svěřil se herec.

Do celé velikonoční akce se zapojila i Klára Jandová nebo Kristýna Janáčková. Záchranná stanice a útulek Lary v Třeboraticích funguje už šestnáctým rokem, momentálně se tu majitel Jiří Dvořák a jeho rodina stará o 26 psů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.