Nemocný král daberů Stanislav Fišer: Okradli ho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nemocný král daberů Stanislav Fišer: Okradli ho!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jeden z našich nejlepších dabérů Stanislav Fišer (81), kterému rakovina paradoxně vzala hlas a tudíž tu největší obživu, se pere se životem jako tygr. „Stal se ze mě malíř - naivista,“ říká herec, když ho redaktor deníku Aha! navštívil u něj doma. „Jsem se štětcem šťastný, ale zároveň nešťastný,“ dodal ovšem Fišer. Co se mu zase v životě přihodilo tak zlého?

Fišer hodlal vydat ke svým 80. narozeninám paměti. „Sám jsem napsal 50 stránek a potom mluvil a mluvil do magnetofonu. Byl to kus mého života, vzácné zážitky, které jsem poprvé chtěl sdělit světu,“ svěřuje se herec dodává: „Knihu se mnou sepsal jeden novinář, nechci mu škodit a jmenovat ho. Dokonce jsem podepsal smlouvu s nakladatelstvím. Novinář se mi potom omluvil, že nic nevyjde, protože nakladatelství zkrachovalo a že mi vše vrací. Ale nevrátil! Jenom část a já jsem z toho opravdu smutný,“ pokračuje Fišer.
že by spatřila světlo světa, o tom už ani neuvažuje.
„Novinář se mi neozývá a ty pásky už nikdy nenamluvím,“ konstatuje smutně herec.


Maluje, aby zapomněl

Herec a bývalý dabér se však nevzdává a snaží se udržet v maximální činnosti. „Maluju krajinky, líbí se vám?“ táže se a ukazuje své obrazy. „Jsem fit, jen se trošku ztrácím před očima. Rád jím a přitom hubnu. Jenže ten slavík v hrdle mi moc nedovoluje polykat, mám málo slin a tak se toho do mě tolik nedostane,“ vysvětluje herec a jednohubky a víno, které mu redaktor deníku Aha! přinesl, nechává na později. „Děkuji, ale není mi příjemné, když mě někdo vidí při jídle,“ vysvětluje Fišer, který propůjčil hlas Vinnetouovi, šéfinspektorovi Clouseauovi nebo účetnímu Fantozzimu. „To byly časy, když jsem žil tolika životy. Malování ale také není špatné,“ utěšuje se herec, který stále ve skrytu duše doufá, že jeho paměti někdy vyjdou.


Autor:  mir

Přečtěte si
peterwilliams
9. 4. 2013 • 16:12

on se snim uz davno sesel je to skvely herec a krasne maluje

illis
7. 3. 2013 • 00:09

illis
7. 3. 2013 • 00:08

on je velmi slušný, ještě toho mizeru chrání. Ten obrázek je moc hezký, má cit pro barvy. Přeji hodně zdraví a štěstí na slušné lidi a ne na mizeru, který se chtěl nejspíše přiživit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.